8 symptomer på lave jernnivåer

Lave jernnivåer kan forekomme i ulik grad, og alle kan oppleve lave jernnivåer av ulike årsaker. Kvinner kan oppleve tap av jern i forbindelse med menstruasjon eller graviditet og fødsel, men man kan også oppleve tap av jern i forbindelse med fysisk aktivitet og trening. Symptomene på lave jernnivåer i kroppen kan variere, men her er 8 vanlige symptomer: 

 1. Tretthet og utmattelse: Lave jernnivåer kan føre til at kroppen får mindre oksygen, noe som kan gjøre deg føle deg trett og utmattet. 
 1. Blek hud: Lavt jernnivå kan føre til redusert produksjon av hemoglobin, som kan gjøre huden din blekere enn vanlig. 
 1. Svimmelhet og hodepine: Redusert oksygentilførsel til hjernen på grunn av lavt jernnivå kan føre til svimmelhet og hodepine. 
 1. Kortpustethet: Hvis kroppen din ikke får nok oksygen på grunn av tap av jern, kan du føle deg kortpustet. 
 1. Hjertebank: Lavt jernnivå kan føre til at hjertet ditt slår raskere enn normalt for å kompensere for redusert oksygenivå i kroppen. 
 1. Tørr hud og hår: Huden og håret ditt blir tørrere enn vanlig som følger av lave jernnivåer. 
 1. Uregelmessig menstruasjon: Kvinner som har lave jernnivåer kan oppleve uregelmessig menstruasjon. 
 1. Redusert immunforsvar: Jern spiller en viktig rolle i immunforsvaret, og lave jernnivåer kan føre til redusert immunitet og økt risiko for infeksjoner. 

Hva kan du gjøre hvis du opplever symptomer på lave jernnivåer? 

Hvis du opplever noen av symptomene ovenfor eller tror du kan ha lave jernnivåer, kan det være lurt å snakke med legen din for å undersøke om du har lave jernnivåer. En blodprøve kan enkelt bekrefte om du har lave jernnivåer.

aminoJern 25 mg er et jerntilskudd egnet for alle med jernmangel. Ferrochel® bisglycinat chelat er godt dokumentert i mange kliniske studier.

 

 • Effektivt opptak av jern
 • Skånsom mot magen
 • Vegansk og velegnet til alle