4 symptomer på lave jernnivåer

Mange kvinner i fertil alder har behov for et jerntilskudd pga. menstruasjon. Mer enn hver tredje kvinne har kun små eller ingen jerndepoter i kroppen, og det kan derfor for mange være nødvendig å ta ekstra jern for å opprettholde jernnivåene i kroppen.

Hva bruker kroppen jernet til?

Jern er nødvendig for å frakte oksygen rundt i kroppens celler. Dersom jernlagrene blir tomme vil det føre til lavere produksjon av røde blodceller. Kroppen forbruker jern når du har menstruasjon, er gravid, svetter, er fysisk aktiv eller gir blod. Normalt vil en sunn og variert kost gi deg tilstrekkelig med jern, men av og til er behovet ekstra stort og et jerntilskudd kan være nødvendig.

Symptomer på lave jernnivåer

Hvis din kropp forbruker mer jern enn du inntar via kosten, tømmes dine jernreserver, og du kan oppleve følgende symptomer:

  • Høy puls og hjertebank
  • Svimmelhet og utmattelse og tretthet
  • Sprekker i munnvikene
  • Blek hud

Dersom du opplever en eller flere av disse symptomene anbefales det at du tar kontakt med din fastlege for å høre om det er nødvendig med et tilskudd på jern. En enkel blodprøve vil kunne avdekke om du har jernmangel og om et jerntilskudd er nødvendig.

aminoJern Ferrochel gjenoppretter raskt og skånsomt dine jerndepoter. Mange opplever å få treg mage, kvalme eller andre bivirkninger av jerntilskudd, dette er svært sjelden ved inntak av aminoJern Ferrochel. Grunnen til dette, er en patentert formel som fører til at jernet transporteres ut av tarmen hvor det tas opp. På den måten blir ikke ubenyttet jern liggende i tarmen og skape problemer. 1 tablett aminoJern Ferrochel daglig vil ofte være tilstrekkelig til å vedlikeholde jernnivåene.

aminoJern 25 mg er et jerntilskudd egnet for alle med jernmangel. Ferrochel® bisglycinat chelat er godt dokumentert i mange kliniske studier.

 

  • Effektivt opptak av jern
  • Skånsom mot magen
  • Vegansk og velegnet til alle