Hvorfor er jern viktig for kroppen?

Hvorfor er jern viktig for kroppen? Jern er et viktig mineral i kroppen vår, og har flere funksjoner som er avgjørende for helsen vår. En av de viktigste funksjonene til jern er å bidra til produksjon av hemoglobin, som er et protein som finnes i røde blodlegemer og som transporterer oksygen fra lungene til cellene i kroppen vår.  

Jern spiller også en viktig rolle i produksjonen av myoglobin, som er et protein som finnes i musklene og som bidrar til å transportere oksygen til muskelcellene. Jern er også en nødvendig komponent i mange enzymer som er involvert i metabolismen av cellene våre, og bidrar også til å opprettholde et sunt immunforsvar.  

Det er viktig å ha tilstrekkelig jerninntak for å opprettholde disse funksjonene. Jern finnes i ulike matvarer, inkludert rødt kjøtt, fjærkre, fisk, bønner, linser, grønne bladgrønnsaker og tørket frukt. 

Symptomer på lave jernnivåer 

Symptomene på lave jernnivåer i kroppen kan variere, men noen vanlige symptomer kan være: 

  1. Tretthet og utmattelse: jern er avgjørende for å transportere oksygen i kroppen vår, så hvis du mangler jern, kan du føle deg trett og utmattet. 
  1. Svimmelhet og hodepine: Lave jernnivåer kan føre til redusert oksygentilførsel til hjernen, som kan føre til svimmelhet og hodepine. 
  1. Kortpustethet og tungpustethet: Lavt jernnivå kan også føre til redusert oksygentilførsel til lungene, som kan føre til kortpustethet og tungpustethet. 
  1. Blek hud: Lave nivåer av jern kan redusere produksjonen av hemoglobin i kroppen, noe som kan føre til blek hud. 

HER kan du se flere vanlige symptomer og lese mer om hvordan de påvirker kroppen.

Hva kan du gjøre hvis du opplever symptomer på lave jernnivåer? 

Hvis du opplever noen av symptomene ovenfor eller tror du kan ha lave jernnivåer, kan det være lurt å snakke med legen din for å undersøke om du har lave jernnivåer. En blodprøve kan enkelt bekrefte om du har lave jernnivåer.  

aminoJern 25 mg er et jerntilskudd egnet for alle med jernmangel. Ferrochel® bisglycinat chelat er godt dokumentert i mange kliniske studier.

 

  • Effektivt opptak av jern
  • Skånsom mot magen
  • Vegansk og velegnet til alle